FŐOLDAL  
HK MUZSLYA
 
MÁRIA SZENT NEVE
 
SZERVÓ M. ISKOLA
   
   
MUZSLAI PETŐFI SÁNDOR MME
LEHEL SK
 
   
   
   
   
   
MAGYAR HÁZ
 
 

SZJMSZ

   
   
MUZSLYAI ÚJSÁG
 
AMATŐR SZAKÁCSOK
 
KÖZÉP-BÁNÁTI
     
   
   
Lehel Sportközpont
   


ELISMERÉS A NEGYVENÉVES MUNKÁÉRT

Nagybecskerek város Sportszövetsége nagy tisztelettel van azon sportemberek iránt, akik a kisebb közösségekben tevékenykednek, megszervezik az aktív sportéletet, ugyanakkor a fiatalok nevelése érdekében is serénykednek. A muzslyai Bálity Mihály négy évtizedes munkásságának elismeréseként rendeztek fogadást 2012. november 13-án. Bálity 1971-ben kezdett foglalkozni kézilabdázással – véletlenszerűen -, hiszen csak nézte az idősebbek játékát, és felkérték, hogy álljon be kapusnak. Egy évre rá már hivatalosan is bejegyezték, amit 13 aktív év követett a férfi kézilabdacsapatban. Ezzel párhuzamosan a női kézilabda csapat segédedzője, majd utána kézilabda játékvezető volt. A nagybecskereki kézilabdabíró-szövetségben nyolc évig volt titkár, ahol 16 bírát iskoláztatott. Ebből a csapatból a legkiemelkedőbb nemzetközi kézilabdabíró lett Zorica (Gardinovački) Mašić.

Az utánpótlás-nevelésen fáradozva 2 éve indították be az ún. kézilabda-iskolát egy projektum keretében. Az egészen fiatal lányokkal kezdtek foglalkozni, hogy megszerettessék velük ezt a sportágat. A csapatot másodikostól ötödikes lányok képezik. Most szintén egy projektum részeként a roma kislányokat szólítják meg, már öten-hatan kézilabdáznak is, őket is be szeretnék vonni a sporttevékenységekbe.

Bálity Mihály a kézilabdázást negyven év után is szívügyének tartja, fájlalja, hogy nem szavazták ki Muzslyán a helyi járulékot, amely bevételéből tudták fedezni a klub kiadásait. Manapság elnökként, a nehézségek mellett, az anyagiak hiánya ellenére is, a muzslyai Lehel Női Kézilabdaklubot szeretné felvirágoztatni, hogy minél sikeresebb csapatot neveljenek ki, reményei szerint ismét szövetségi rangban játszhatnak majd a lányok.

Hanganyag: az ünnepelt, Bálity Mihály szólal meg!


HAGYOMÁNYOS NŐNAPI SAKKTORNA

Muzslyán, a Lehel – Banat seme Sakk klub szervezésében tegnap tartották meg a hagyományos, 19. nőnapi sakktornát, amelyen 16-an versenyeztek. A helybelieken kívül Nagybecskerekről, Aradácról, Tamáslakáról, Elemérről, Aleksandrovóról és Nagykikindáról érkeztek a versenyző hölgyek. A sakktornán svájci rendszerű játék folyt, 7 fordulóban játékosonként 15 perces váltásban. Az idei verseny legjobbja a tamáslaki Svetlana Stojadinov lett, akinek ez volt a hatodik győzelme ezen a tornán, ugyanis 2006-ban, majd 2008-től az idei évig ő volt a nyerő. A második helyre került Danka Lalić, és harmadik lett Irijeta Veliova. A sakktornán minden versenyzőt felköszöntöttek egy szál virággal a közelgő nőnap alkalmából.

k-koFOGLALKOZÁS A LEGFIATALABBAKKAL IS
A tavalyi év vége táján kezdődött meg egy projektum, országos, illetve tartományi szinten, amely szerint a legfiatalabbakat is be szeretnék kapcsolni a sportéletbe, hiszen már az egészen kicsi gyermekekkel érdemes megkezdeni a foglalkozást, hogy a sport életük részévé váljon. Ehhez a kezdeményezéshez társult a nagybecskereki Iskoláskor előtti Intézmény is, és november elején két klubbal, a nagybecskereki Zrenjanin Kézilabdaklubbal, valamint a muzslyai Lehel Női Kézilabdaklubbal írtak alá megállapodást.
A Hófehérke óvodából mintegy 30 gyerek vesz részt az edzéseken. A legfiatalabb kézilabdázó-palánta alig 2 éves. Az óvodás gyerekekkel két edző foglalkozik, Bálity Mihály, koordinátor és Hallai Gergely. Az edzések menetét meghatározott program szerint állítják össze. A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tornatermében zajló, jó hangulatú edzések, játékos gyakorlatok mindenképpen szép jövő elé mutatnak, és ilyen módon az utánpótlás-nevelés nem lesz kérdéses.


A LEGFIATALABBAK SPORTRA VALÓ NEVELÉSÉNEK ÉRDEKÉBEN
Együttműködési szerződési írt alá 2011. november 9-én Muzslyán a nagybecskereki Iskoláskor előtti Intézmény, a nagybecskereki Zrenjanin kézilabdaklub és a muzslyai Lehel női kézilabdaklub, amely szerint a jövőben a legfiatalabb gyerekeket próbálják meg a sportra nevelni. Duško Lazić, az Iskoláskor előtti Intézmény igazgatója elmondta, hogy egy régebbi álmuk valósul ezáltal meg, hiszen erre az iskolaévre betervezték a kézilabda-óvoda működését, és ezt valóra is tudják váltani. Köszönve a kluboknak, akik a jövőjükre gondolva vállalják a gyerekek oktatását. Bálity Mihály, a Lehel női kézilabdaklub növendékekkel megbízott tagja elmondta, hogy Muzslyán már egy hónapja folyik ilyen tevékenység, bekapcsolták a munkába a 2-7 éves, óvodába járó kislányokat, hogy részben népszerűsítsék ezt a sportot, máskülönben pedig, hogy egészségesebb életet éljenek a gyerekek. Az edzéseket - a jó kapcsolataiknak köszönhetően - a Szervó Mihály Általános Iskola tornatermében tartják, kiváló viszonyok mellett, és mintegy 30 gyerek jár a kézilabdázásra. A legfiatalabbakkal szakemberek, edzők foglalkoznak, és a szülők is némi módon bekapcsolódtak a munkába. A kluboknak az utánpótlás mindig nagy gondot okoz, ez az együttműködés viszont erre is jó, hogy kineveljék a jövendőbeli kézilabdázókat. Az edzésekhez bármikor csatlakozni lehet, tehát a tagosodás folyamatos.
Hanganyag: Bálity Mihály, a muzslyai Lehel Női Kézilabda Klub oszlopos tagja beszél!


POLITIKAI TEVÉKENYSÉG FŰSZEREZVE SPORTTAL
A muzslyai Lehel Sportközpontban immár harmadik alkalommal rendezett a VMSZ helyi szervezete, karöltve az Ifjúsági Fórumával sportnapot minden korosztálynak. Erre az eseményre 2011. július 23-án került sor. A nyugdíjasok közreműködésével mindenkinek alkalma volt kipróbálni több sportágat, mint például a pikádózás, a lengőtekézés, fémlemezdobás, mini kosárlabdázás, de labdarúgásban és kézilabdázásban is megmérettettek a részvevők. Vidrács Krisztina, a VMSZ helyi szervezetének elnöké elmondta, hogy az előző alkalomhoz viszonyítva az érdeklődők mind többen jönnek el ilyen rendezvényre, mintegy 45-50 volt a létszám, a sportnaphoz néhány szentmihályi fiatal is csatlakozott. A legfiatalabbak között voltak óvodás, kisiskolás gyerekek is, akik ugyancsak jól érezték magukat a sportnapon, ők is minden diszciplínát végig próbáltak. A rendezvényen Kovács Elvira, parlamenti képviselőkisasszony is részt vett, aki elmondta, hogy a sok-sok elfoglaltsága mellett jól esik neki az ilyen laza hangulatú szórakozás. Eléggé ritkán adódik alkalom a sportolásra, sétálásra. A muzslyai sportnapot - elmondása szerint – igencsak élvezte, sőt a nyugdíjasok jó tanácsait megfogadta, így még elég jól is szerepelt a különféle sportágakban.
Hangfelvétel...
Kónya-Kovács Otília


VETERÁN FOCISTÁK TALÁLKOZÓJA
A muzslyai Lehel Öregfiúk labdarúgói 2011. június 25-én két magyarországi veteráncsapatot fogadtak, és a barátkozás mellett mérkőzésekre is sor került. A szentesi Öregfiúk csapatával az együttműködés több mint 18 éves múltra tekint vissza, a börcsi csapattal pedig 3 éve vették fel a kapcsolatot. Mindkét csapatban a vezető szerepet Muzslyáról elszármazott labdarúgók töltik be. Juhász János a szentesiek vezetője, Lakatos Dezső pedig a börcsi csapat edzője. A találkozást ezúttal is Visnyei János szervezte, persze közreműködve az Öregfiúk labdarúgóival. A meccsek utáni eredmény szerint a Lehel csapata lett a torna legjobbja, második helyre került a szentesi csapat, és a harmadik helyen végzett a börcsi csapat.
Hangfelvétel!


MEGTARTOTTÁK A KÁRPÁT-MEDENCEI ÖSSZMAGYAR DIÁKBAJNOKSÁG DÉLVIDÉKI DÖNTŐJÉT

Muzslya adott otthont az idei Kárpát-medencei Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság délvidéki döntőjének, amelyet 2011. május 20-án tartottak meg a Lehel Sportközpontban. A bajnokságon három diszciplínában mérettettek meg, mégpedig labdarúgásban, kézilabdázásban és sakkban. A rendezvénynek mintegy 250 versenyzője volt.
Az ünnepi megnyitón a házigazdák nevében mgr. Hallai Zoltán, a helybeli iskola igazgatója üdvözölte a jelenlevőket, majd a Muzslai Petőfi Sándor MME vegyes kórusa előadásában elhangzott a magyar himnusz. Rapos Emma harmadik osztályos tanuló egy verssel, Tasi Szabina pedig egy dallal gazdagította a megnyitó ünnepséget.
Ezt követően Kű Lajos, az Aranycsapat Alapítvány elnöke, e diákbajnokság megálmodója üdvözölte az egybegyűlteket. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az Aranycsapat Alapítvány által rendezett bajnokság célja minden évben a Kárpát-medence magyar diáksportjának az anyaországgal és a többi határon túli magyar közösséggel való találkozása, baráti kapcsolatok létesítése, hagyományok ápolása hittel, sporttal, kultúrával.
A diákbajnokságot Csíkos János tartományi ifjúsági és sport titkár-helyettes nyitotta meg, aki szerint ugyancsak nagy jelentőséggel bír ez az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre került Kárpát-medencei diákbajnokság, amelyet a magyar ajkú tehetséges diákoknak szerveznek, akiknek nem biztos, hogy érvényesülési lehetőségeik vannak saját környezetükben, különösen, ha nincsenek megfelelő feltételek az edzésre. Itt, a sporton kívül a fiatalok egymás közötti barátkozása is nagyon fontos.
A rendezvényen jelen volt még Krausz József, az Aranycsapat Alapítvány kuratóriumának tagja, valamint Gyólai Zoltán, az Aranycsapat Alapítvány délvidéki koordinátora.
A megnyitó után, és a verseny kezdete előtt Kalapis Sztoján atya megáldotta a rendezvényt és a bajnokság részvevőit, majd három helyszínen megkezdődtek a megmérettetések.
A sakkozók a Muzslai Petőfi Sándor MME nagytermében versenyeztek, és az általános iskolások két csoportban mérettettek meg. Az egyik csoportban a legjobb eredményt érte el a zentai Kecskeméti Árpád, a második helyezett lett az adai Világos Emil, míg a harmadik díjat Berec Ádám érdemelte ki. A második csoport legeredményesebb sakkozója a zentai Mila Šoklovački lett, a második helyre került a zentai Kecskeméti Krisztina, a harmadik díjas pedig a gunarasi Miklós Adél lett. A középiskolások mezőnyében az egyik csoport győztese a zentai Ágoston Áron lett, a második helyezett az ugyancsak zentai Molnár Gábor Roland, a harmadik díjat a zentai Kaszás Viktor érdemelte ki. A másik csoportban Lőrincz Renáta remekelt, ő kapta az első díjat, a második díjat pedig a gunarasi Kalmár Mónika kapta meg.
A kézilabdázásban csak az általános iskolások mezőnyében folyt a verseny, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola csapata lett a verseny győztese. A második helyre került az adai Cseh Károly Általános Iskola kézilabdacsapata, a harmadik helyen végzett a zentai Stevan Sremac Általános Iskola diáklányaiból összeállt csapat, és a negyedik helyezett lett a horgosi Október 10-e Általános Iskola növendékeinek csapata.
A labdarúgásban az általános iskolásoknál a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola csapata bizonyult a legjobbnak, második helyre került a zentai Stevan Sremac Általános Iskola focicsapata, a harmadik helyezett lett a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola csapata, míg a negyedik helyen végezett az adai Cseh Károly Általános Iskola fiatal labdarúgói, és az ötödik helyre kerültek a székelykevei Petőfi Sándor Általános Iskola labdarúgói. A labdarúgást illetően a középiskolások mezőnyében a versenyt a nagybecskereki Műszaki Szakközépiskola csapata nyerte meg, az adai Műszaki Szakközépiskola csapata így a második hellyel elégedethetett meg.
A rendezvényről kikerült legjobb diáksportolók részt vesznek a Magyarországon megrendezésre kerülő záró versenyeken, mégpedig a középiskolás labdarúgók közül az adai csapat tagjai Pápán játszanak, a nagybecskereki csapat tagjai pedig Jászberényben mérettetnek meg, és ha tovább jutnak, akkor alkalmuk lesz június utolsó vasárnapján a Ferencváros stadionján játszani a végső döntőmérkőzéseket.
Az általános iskolás csapatok közül a székelykeveieknek (mint „szabadkártyás” csapat) Fonyódon lesz alkalmuk a játszásra, a magyarkanizsai fiúk pedig Csongrádon vesznek részt a döntőn, és ha győzedelmeskednek, akkor A Ferencváros stadionján próbálkozhatnak a legjobbak titulusáért versenyezni.
A többi sportág legjobbjai részére pedig a végső versenyek novemberben lesznek, ezt a záró rendezvényt Kőszegen tartják meg.


Hangfelvétel...


Kónya-Kovács OtíliaVÁROSATYÁK LÁTOGATÁSA A LEHEL SPORTKÖZPONTBAN

Aleksandar Marton, a nagybecskereki képviselő-testület elnöke, Vojislav Matić magiszter, a városi tanács sporttal megbízott tagja, és Srđan Bogaroški, a nagybecskereki Sportszövetség főtitkára látogatott el 2011. május 19-én a muzslyai Lehel Sportközpontba. A labdarúgó klub nevében a vendégeket az elnök, ifj. Simon Ferenc, és Zeko Lučičanin, a klub sportigazgatója fogadta, valamint a női kézilabdaklub vezetőségi tagja, Bálity Mihály. A találkozó fő témája, hogy a városi illetékesek miben tudnak segíteni a két muzslyai klub terveinek megvalósításában.
A városatyák az utóbbi három-négy hónapban több sportklubba is ellátogattak, hogy megismerkedjenek az ottani munkával, tevékenységgel, és hogy feltérképezzék a város sportéletének helyzetét. Aleksandar Marton elmondta, hogy kiemelt fontosságúnak tartják a fiatalokkal való foglalkozást, a sporttevékenységekbe bevont gyerekek útjának egyengetését. Ebbe természetesen besegít –a lehetőségeihez mérten - az önkormányzat is, ám elmúltak azok az idők, amikor a klubokat csak a város pénzeiből lehet finanszírozni. A pályázati lehetőségeket kell figyelni, EU-s pályázati pénzeszközöket kell lehívni, ugyanakkor partnerklubokkal kell IPA-programokat megvalósítani.
Ifj. Simon Ferenc, a Lehel labdarúgóklub elnöke elmondta, hogy nagy terveket szőnek a jövőt illetően, hisz több segédpálya kiépítését szeretnék megvalósítani, majd az épületet tataroznák, a falak hőszigetelését is fontosnak tartják, továbbá a kézilabdázók részére egy műpályát hoznának létre. Egy nagyobb projektumot is meg szeretnének valósítani, mégpedig egy sportkomlekszum kiépítését, amely keretében kisebb szálloda működne, welness-központtal, bowling-, súlyemelőpályával, és más tartalmakkal.
Bálity Mihály, a Lehel női kézilabdaklub vezetőségi tagja elmondta, hogy nagy hátráltatást jelent Muzslya minden szervezete, egyesülete, és sportklub részére, hogy nem szavazták ki a helyi járulékot. Szerinte az elmúlt 35 évben ekkora pénzhiánnyal még nem küzdöttek, de ami pozitívumnak könyvelhető el, hogy a gyerekek érdeklődése sem volt még ilyen szinten. Anyagi háttér nélkül nagyon nehéz a sport területén megtartani a fiatalokat. Azon fáradoznak, hogy elsősorban megtanuljanak pályázatokat írni – a város illetékesei támogatják az erre irányuló tanfolyamokat -, a különféle hazai és határon átívelő pályázatokat állandó jelleggel követik, és mindenképpen jó lenne, ha sikeresen tudnának EU-s pályázati pénzeket lehívni.

Hangfelvétel...

Kónya-Kovács OtíliaHÚSVÉTI TORNA

2011. április 23-án húsvéti tornát szerveztek a muzslyai Lehel Sportcsarnokban, amelyen három csapat vett részt. A 9-11 éves lányok a helybeli Lehel női kézilabdaklub fiatal játékosai, pontosabban két csapatot tesz ki a számuk, vendégként fogadták a perlaszi kézilabdázó társaikat. A tornán a vendégek bizonyultak jobbnak, így a perlaszi Vojvodina női kézilabdaklub csapata nyerte meg a tornát, a második helyre került a Lehel I., míg a harmadik helyen végzett a Lehel II. számú csapata. A Lehel női kézilabdaklubba az idén is bármikor be lehet tagosodni, minden érdeklődőt szívesen látnak soraikban. Jelentkezni az edzések időpontjában lehet, minden kedden, csütörtökön és pénteken 18 órakor a muzslyai Sportközpontban.

k-ko


NÉGY ÉV MÉRLEGE A KÉZILABDÁZÓKNÁL
Muzslya helyi közösségének tanácstermében tartotta meg 2011. február 19-én a Lehel Női Kézilabdaklub a tisztújító közgyűlését. Négy év után leköszönt az elnökség és az igazgatóbizottság. Az elmúlt négy év munkájáról, a tavalyi év tevékenységéről, valamint az idei évi tervekről, elképzelésekről a leköszönő elnök, Lévai Ferenc mondott összegzést. A négy évet értékelve dióhéjban elmondható, hogy a lányoknak 1960 edzést tartottak meg, akik 397 mérkőzést játszottak le, és összesen 33 serleget hoztak a klubnak a különféle megmérettetésekről, ebből 11 serleget nemzetközi tornán érdemeltek ki.
A közgyűlésen elhangzott, hogy nagy reményeket fűznek a Tartományi Nagyberuházási Alap által pénzelésre kerülő sportcsarnok kiépítéséhez, amelynek a tervdokumentációját kidolgozták, és már csak néhány dokumentum beszerzése maradt hátra.
Lévai Ferenc, leköszönő elnök összefoglalója!
k-ko

RENDKÍVÜLI KÖZGYŰLÉS - MÁSODSZOR

2010. december 5-én rendkívüli közgyűlést tartottak a Lehel Labdarúgóklubban. Ebben az évben ez volt a második ilyen jellegű összejövetel.
A részletekről az elnöklő, Bálity Mihály mondott többet!
k-ko


ANYAGI NEHÉZSÉGEKKEL KÜZD A LEHEL LK

A muzslyai Lehel Labdarúgó Klub berkeiben a nyáron egy rendkívüli ülésre került sor, amelyen az anyagiak hiányából adódóan létrejött kilátástalan helyzetről tárgyaltak.

A hangfelvétel Sziveri Gézával, a klub elnökével készült.

k-ko


AJÁNDÉK-PÓLÓK

A muzslyai Lehel Női Kézilabda Klub lányai részére is megkezdődött a tavaszi bajnokság, már két fordulón túl vannak. A második meccs alkalmával, amelyet itthon játszottak 2010. március 13-án a pancsovai csapattal, mármint a nagybecskereki Sportcsarnokban, pólókat kaptak ajándékba a Muzslya nevű Motoros Klub tagjaitól. Szabó János a motoros klub alelnöke elmondta, hogy a pólók névre szólóak, tehát a hátulján mindegyik játékosnak a neve és a száma is rajta van, az elején pedig a Muzslya Motoros klub címere látható. Lévai Ferenc a Kézilabda Klub elnöke köszönte meg a lányok nevében is a meglepetésszerű ajándékot. De mint utólag kiderült, nem csak a klubtagok lepődtek meg, hanem a szurkolók is, amikor a tizenegynéhány motoros bevonult a sportcsarnokba... A motorosok a jó szokásukat, az ajándékozást tovább folytatják, hiszen húsvét alkalmával a nagybecskereki Alternatíva, a fogyatékos gyerekek napközijének adományoznak anyagiakat, amiből a legszükségesebb munkaeszközöket, vagy játékszereket vásárolják meg a foglalkoztatók, nevelők. A motorosok jóvoltából már elég szép összeg gyűlt össze, ami még tovább gyarapodhat, hiszen húsvétig még van egy kevéske idő.

Lévai Ferenc és Szabó János – Kopasz nyilatkozatai!

k-koNEHÉZ IDŐK ELÉ NÉZ A LEHEL
Muzslyán továbbra fokozódik a helyi járulék ki nem szavazása utáni helyzet. Még a legnagyobb optimisták is lassan elveszítik a reményt. Sziveri Gézával, a muzslyai Lehel Labdarúgó Klub elnökével a február 14-én megtartott évi közgyűlésük után beszélgettünk el, aki összegezésként elmondta, hogy a múlt évben, a tavaszi bajnokság végén nem tudtak magasabb versenyfokozatba bekerülni, az őszi bajnokságban a harmadik helyen végzett a csapat, és csak három pont lemaradásuk volt. Az elmúlt év nagy pozitívuma, hogy a nyár folyamán beindult a futballiskolájuk, ahol 7-12 éves gyerekekkel foglalkoznak, azzal a megjegyzéssel, hogy a 13-18 évesekkel már előbb is edzettek.
Az elnök elmondta azt is, hogy a klub pénzelésének 60-65 %-át a helyi járulékból fedezte a tanács, azonban a helyzetre való tekintettel most eléggé kilátástalannak látszik a további létük. A célok előttük állnak, csak azok kivitelezése a megkérdőjelezett. A tavaszi bajnokságban mindenképpen azt szeretnék kiharcolni, hogy a „ranglétrán” egy versenyfokozattal magasabbra kerüljenek, azonban anyagiak hiányában ez kérdésessé válik. Az edzők mindent megtesznek annak érdekében, hogy fizikailag, erőnlétileg a csapat jól felkészüljön a tavaszi bajnokságra. Ez érdekében már január 26-án megkezdődtek az edzések.
Sziveri Géza a Lehel Labdarúgó Klub elnökének összefoglalója!
k-koSIKERES ÉVET ZÁRTAK A MUZSLYAI KÉZILABDÁZÓ LÁNYOK
Február 6-án számolt be az elmúlt év munkájáról a muzslyai Lehel Női Kézilabda Klub elnöksége, ugyanakkor ismertették az idei terveket is. Ez utóbbit a ki nem szavazott helyi járulék tudatában tették. Lévai Ferenc elnök elmondta, hogy a klubon belül négy kategóriában edzenek, versenyeznek a lányok, és összesen 105 mérkőzést tudnak maguk mögött az elmúlt évben.
Tavaly tavasszal a Lehel első csapata az I. Szerb Köztársasági Liga vajdasági csoportjában versenyeztek a lányok, és a sikeres játékukkal kiharcolták a magasabb versenyfokozatban való mérkőzést, amely szerint az ősz bajnokságot már a II. Szerb Szövetségi Ligában kezdték meg, ahol 14 csapat játszik. Az őszi bajnokság végén a nyolcadik helyen végeztek a muzslyai lányok. Mellesleg először történt meg Muzslyán, hogy ilyen szép eredményt érjenek el a sportoló lányok.
A második csapat a tavaszi idényben a harmadik helyen végzett a II. Szerb Köztársasági Liga bánáti csoportjában, de az őszi bajnokságtól elálltak, mert az elnökség úgy ítélte meg, hogy anyagiakkal nem tudnák fedezni e csapat további versenyzését. Különben e csapat egyben az ifjúsági csapat is, így a versenyek is ütköznének. Az ifjúsági csapat egyébként legjobbnak bizonyult a községi és a körzeti bajnokságon, így bejutottak a vajdasági nyitott bajnoksági versenybe, ahol a másodikak lettek. Fontos megemlíteni, hogy vajdasági szinten a legjobb kapusnak titulálták a Lehel kapusát, Babuskov Tímeát, és a legjobb góllövőt is a muzslyai klub adta, Ispánovity Mónika személyében.
A serdülő csapat ugyancsak kiharcolta az első helyezést a községi és a körzeti bajnokságon, pillanatnyilag az első helyen állnak a csoportban, és az elvárások szerint az első három között lenne a helyük – mondta Lévai Ferenc. A Lehel pionír csapata úgyszintén megszerezte a községi és a körzeti bajnokságon az első helyet, bejutottak a vajdasági bajnokságra, ahol a negyedikek lettek. Itt elmondható, hogy a perlaszi- és a Šid-i nemzetközi tornán első díjasok lettek, az Adán megrendezett, március 8-ai nemzetközi tornán pedig a harmadik helyen végeztek. Ezen a versenyen Tamara Savković lett a legjobb játékos. A fiatal pionírok is kihasználták a lehetőséget, ők is elsők lettek a községi és a körzeti bajnokságon, azonban a pénzhiány miatt nem versenyezhettek tovább. A lányok összesen hét serleget szereztek meg a klubnak, ebből kettőt nemzetközi tornán érdemeltek ki. Január elején megkezdődtek ugyan a kézilabdázó lányok részére az edzések, azonban továbbra is nagy gondot jelent a klubnak az edzőterem bebiztosítása. A nagybecskereki Sportcsarnokban hetente csak egy alkalommal kapják meg a pályát, és általában azt is a késő esti órákban. Iskolák tornatermeiben próbálják pótolni a hiányt, így gyakorolnak a lányok. Azután külön gondot jelent az anyagiak bebiztosítása a különféle mérkőzésekre, utazásra, bajnokságra, hiszen Muzslyán megszűnt a helyi járulék, a nagybecskereki Sportszövetség pedig csak egy töredékét juttatja annak az összegnek, amire szüksége lenne a Lehel Női Kézilabda Klubnak.
Lévai Ferencnek, a Lehel Kézilabda Klub elnökének összegzése!
Kónya-Kovács Otília
ÚJ MEZEK ÉS LABDÁK A MUZSLYAI LEHELNEK

A magyarországi OTP Bank szerbiai leányvállalata újvidéki fiókintézetének képviseletében Borbás Károly az OTP Bank lakossági szektorának vezetője és Garancsi György a logisztikai szektor képviselője ajándékot adott át a muzslyai Lehel Labdarúgó Klub és a Lehel Női Kézilabda Klub csapatai részére. Borbás Károly elmondta, hogy az OTP Bank szerbiai leányvállalata is a magyarországi bankcsoport szellemében támogat kórházat, iskolát, vagy - mint ebben az esetben - sportegyesületeket. Ő a kézilabdázók csapatának adta át az új mezeket és labdákat, amelyet Lévai Ferenc a klub elnöke köszönte meg, és a kézilabdaklub ötvenéves fennállása alkalmára, két éve elkészített monográfiájukkal hálálták meg az adományt. Garancsi György a labdarúgó klub vezetőjének, Sziveri Gézának adta át az ajándékokat, aki viszonzásként egy köszönőlevelet adományozott az OTP illetékeseinek.

Hangban összefoglalva!

k-ko


HARMADIK HELYEZÉS
Immár több mint két hónapja fejeződött be az őszi bajnokság a Lehel Labdarúgó Klub focizói részére, és elmondható, hogy a harmadik helyen végezett a fiatal csapat. Igaz, csak egy meccsen múlott, hogy első, vagy a harmadik helyre kerül a Lehel. Mint Sziveri Géza a klub elnöke mondta, reméli, hogy nem ábrándították ki ezzel a helyezéssel a szurkolók lelkes táborát, ő személy szerint bízik a 19 és fél éves átlagéletkorú, fiatal csapat erejében. A tavaszi bajnokság végére - reménye szerint – meg lesz az első hely, és talán sikerül majd egy magasabb versenyfokozatba bekerülni. Az elnök még a 2009. december 31-én lejárt, és a 2010. január 8-a és 11-e között kiszavazásra váró helyi járulék kapcsán is beszélt ennek fontosságáról.
A Sziveri Gézával, a Lehel LK elnökével készült beszélgetés itt hallható.
k-ko


FOGADÁS A SIKERES KÉZILABDÁZÓK TISZTELETÉRE
Június 12-én Muzslya helyi közösség tanácsa fogadást rendezett a sikeres Lehel Női Kézilabdaklub tagjai részére. Hallai Zoltán tanácselnök, Vidrács Krisztina az ifjúsággal-, és Sziveri István a sporttal megbízott tanácstagok kihangsúlyozták, hogy nagyon büszkék a lányok sikerére, hiszen ősztől már egy ranggal magasabb ligában versenyezhetnek, mégpedig a II. Szövetségi Ligában. Az eddigi munka meghozta a gyümölcsét, és ilyen szép eredményre még nem volt példa a klub munkája során. Lazarov Dragan és Hallai Gergely edzőknek, valamint a klub elnökségének is köszönetet mondtak a tanácstagok a sikerért.

Kónya-Kovács Otília


HAJRÁ, LEHEL!
Február 22-én tartotta meg évi közgyűlését a muzslyai Lehel Labdarúgóklub. Sziveri Géza az elnök beszámolójából kiderült, hogy sikeresnek mondható a munkájuk, hiszen az õszi bajnokság végén a harmadik helyen végzett a csapat. A játékosok rendszeresen járnak az edzésekre, amire eddig nemigen volt példa. Nemrégen reflektorokat szereltek fel a lelátókra, így az esti órákban is tudnak edzeni a labdarúgók. A fény így még nem elegendõ egy meccs lejátszásához, ezért a pálya körül még több reflektort szeretnének a jövõben bebiztosítani. A munkálatokat illetõen 17-18 folyó méternyi hosszban a szennyvízelvezetõ csatornát ásták ki, majd a bírák, illetve a játékosok védelme érdekében Lexan-nal lefedték a kijáratot. A különféle szerszámok részére felépítettek egy segédépületet, amelyre igen nagy szükség volt már, még az ajtók beállítása, és a malterozás maradt hátra. A fõ pályát rendbe hozták, kicserélték a fűszõnyeget, és ennek megvédése érdekében dolgoznak a segédpálya rendezésén. A vakondoktól való védekezés miatt, napokon belül tervezik a betonlemezek lerakását, hamarosan füvesíteni kezdik a terepet, és számításaik szerint minden bizonnyal õsszel már üzemképes lesz a segédpálya. A szurkolók is visszatértek a meccsekre, és a vendégszereplésekre is elkísérik a Lehel labdarúgóit. A jövõben mindannyian arra törekszenek, hogy még jobb eredményt érjenek el.

k-ko
ÉVI KÖZGYŰLÉST TARTOTT A LEHEL NÕI KÉZILABDA KLUB

A muzslyai Lehel nõi kézilabdaklub január utolsó napján tartotta meg évi közgyűlését. Lévai Ferenc a klub elnöke elmondta, hogy több csapattal (az elsõ, a második, a kadett, a pionír és a fiatalabb pionír) foglalkozik a két edzõ Dragan Lazarov és Hallai Gergely. Elmondható, hogy a múlt évet eredményesen zárták, annak ellenére, hogy a klubnak egyelõre nincs fedett pályája, és néha nehézségekbe ütköznek a felkészülés mozzanatai, különösen télidõben okoz gondot az edzés. A 2009. évre, a jó eredmények mellett, marad a legnagyobb tervük, hogy befedjék a kézilabda pályát, hogy a jövõben biztosítani tudják a normális edzési körülményeket a tehetséges sportolók számára. Az évi közgyűlésen az is elhangzott, hogy január 31-tõl működik a klub honlapja is: www.rklehel.org.rs címen.

Kónya-Kovács Otília


TÖMEGVEREKEDÉS SÁRGALAPPAL

November 2-án, Szárcsán lejátszották a községek közötti labdarúgó liga 12. fordulóját. A házigazda, a Radnički csapata fogadta a Lehel csapatát. A meccs végére 5:4 lett az eredmény a Lehel javára. A mérkõzés utolsó percében a házigazdák szépítettek 4:5-re, a gól után a Lehel kapusa indult, hogy kivegye a hálóból a labdát, abban a pillanatban a Radnički labdarúgói megtámadták a kapust. Ekkor tört ki a tömegverekedés a pályán, sõt a szurkolók közül is volt olyan, aki a kapu mögé szaladt, és a földön fekvõ Lehel kapusát összerugdosta. Közben a fiatal bírót is megfenyegették a szárcsai játékosok, így a tömegverekedés végeredménye egy sárgalap lett, amelyet a megtámadott kapus kapott.

Ivan Pančić


2008. október 22. – A LEHEL NÕI KÉZILABDA KLUB EDDIGI EREDMÉNYEI
A Lehel nõi kézilabda klub tagjai számára szeptember közepén kezdõdött meg a bajnokság, és mint ismeretes a klub elsõ csapata egy fokozattal magasabb mezõnyben versenyezhet, mégpedig a Vojvodina I. Szerb Liga kézilabdázók csoportjában. Eddig összesen 5 mérkõzést játszottak, pillanatnyilag a 11 csapatból a 4 helyen állnak a táblázaton. Legutóbb október 22-én játszottak mérkõzést a pancsovai Dinamo-Petrohemija nõi kézilabdacsapatával. A végeredmény döntetlen lett, Lehel – Dinamo-Petrohemija 21:21. A bajnokságon az elsõ mérkõzést a Lehel csapata az eleméri Naftagas csapatával játszotta, az eredmény 18:21 lett az elemériek javára. A második mérkõzést a Lehel játékosai a szabadkai Lider csapatával játszotta, a végeredmény 32:20 lett a Lehel javára. A harmadik mérkõzést a lányok a törökkanizsai Obilić csapata ellen játszották, a végén 21:5 lett az eredmény a muzslyaiak javára. Az eddigi, utolsó elõtti versenyen a bácskeresztúri Rusin csapatával játszott a klub elsõ csapata, a végeredmény 24:34 lett a muzslyaiak javára. Ebben a csapatban Ispánovics Mónika bizonyult a legjobbnak, a bajnokság kezdete óta 36 gólt lõtt.
A Lehel nõi kézilabda klub második csapata a Bánát II. Szerb Kézilabda Liga csoportjában versenyezhet, itt is öt meccset játszottak már le. Az eddigi eredmények szerint, az elsõ mérkõzésen, amikor az écskai Jedinstvo csapatával játszottak, 32:28 lett a végeredmény. A második mérkõzést a völgyesi Partizan csapatával játszották a lányok, a végén az eredmény 13:32 lett a Lehel javára. A harmadik mérkõzést a muzslyai lányok a kikindaiakkal játszották, a meccs végén 14:14, lett az eredmény. A negyedik mérkõzésen a tiszaszentmiklósi Sloga csapata volt az ellenfél, a végeredmény 20:32 lett. Az ötödik mérkõzésen a muzslyaiak vetélytársai a zentaiak voltak, a meccs végén 21:18 lett az eredmény. A Lehel második csapata az elsõ a táblázaton a hét csapat közül. Az eddigiek során Tokovity Annamária bizonyult a legjobbnak.
A Lehel nõi kézilabda klub legfiatalabbjai, a pionír csapat tagjai a vajdasági Szuper Ligában játszanak. Eddig két mérkõzésük volt. Az elsõt a zombori Ravan Grad csapatával játszották a kislányok, 11:10 volt az eredmény a szabadkaiak javára. A második mérkozésen a Lehel csapata a bajmoki Radnicki csapatával mérte össze erejét, az eredmény 7:20 volt a meccs végén a bajmokiak javára. Ebben a kategóriában a legjobb játékosa a Lehel csapatának Papdi Anna. A pionír csapat a táblázat hatodik helyén áll pillanatnyilag, egyébként 12 csapat versenyez ebben a ligában.
A bajnokság végéig még nagyon sok sikert kívánunk!

web design Copyright © Fehér tó HÁKE, Lukácsfalva tel: 023 3885 150