- Írj levelet -
Név
E-mail
Ország
Szöveg


Kedves Rokonok és Ismerősök!
Kellemes Húsvéti ünnepeket, sok piros tojást és locsolót kívánunk.
Már most örülök a visszontlátásra Tímea esküvőjén.

Martin Misi és családja Németországból
Weingarten, April. 1-én

Thursday April 1, 2010 20:43

Tisztelt Kónya-Kovács Otília!
A segítségét szeretném kérni. Alulírott Sávoly Tamás, a Magyar Rádió levéltárosa azzal a tiszteletteljes kéréssel fordul Önhöz, hogy segítsen kapcsolatot teremteni Pakai Tibor, alias Rambó Öcsi és köztem. Van egy száma, amelyre egyik kollégám hívta fel a figyelmemet. „De csoda jó, de csoda jó ez a rádió” refrénnel. Szeretném, ha meg lenne. A témája a Rádió gyűjtőkörébe esik. Kérem segítségét. Tisztelettel:
Sávoly Tamás
levéltáros
~~~~~~~~~

Kedves Tamás! Máris az e-mail címére elküldtük Pakai Tibor mobilszámát!
Köszönjük, hogy jelentkezett, reméljük, sikerül megszerezni az említett zeneszámot. Örülünk, ha segítehettünk!
Üdvözlettel

Monday March 1, 2010 12:57

Kedves Vilma néni!!!
Gratulálok a 102. születésnapjára és sok jó egészséget kívánok a jövőben. Kellemes karácsonyi ünnepeket kivánok az egész családnak. Egy kicsit még emlékszek magára, remélem, hogy maga is énrám. Ott lakott fönt a parton egy sarokházban. Gyerekkoromban sokat jártam arra, amikor Bakos apójékhoz mentem.
Tisztelettel
Martin (Vencli) Misi és családja.
2009.12.22.
Kedves Ismerőseink!
Ez úton is szeretnénk áldott, békés karácsonyt és sikerekben, egészségben gazdag új eszetendőt kívánni mindenkinek, akit ismerünk és akik minket is ismernek még.
Mezei Ervin, Márta és Norbert

2009.12.21.


Valamikor réges-régen, én is 2 évig muzslyai lakos voltam, de jó táncok voltak abban az időben... Azt hallottam, hogy a nyugdíjasoknál még mindig jól megy, és nagyon szeretnénk valakivel közülük kapcsolatba kerülni, mivel el szeretnénk járni arrafelé. Én közben 47 évig a világot jártam, de a szívem mégis haza vágyott. Három hónapja, hogy visszaköltöztem szülőfalumba, Magyarcsernyére. Mindenütt jó, de legjobb otthon. Mivel hallom, hogy a muzslyai nyugdíjasok még most is szeretik a jó port vágni, akik közül talán ismernénk is egy párat, szeretnénk valamilyen telefonszámot kapni, mert hozzájuk szeretnénk kapcsolódni. Ha valaki számát is megkaphatnám, azt megköszönném, mert, ha el is megyek oda, a mulatás után pihenőhely is kellene, és ezért szeretnénk valakivel kapcsolatban lenni. A mi házunk a Dugáék mellett volt (jaj de rég volt!), biztosan van, aki emlékszik rám.
Legyen bárki, kérem, segítsenek!

Nevem: Gyermán Erzsébet.
Köszönöm előre is!
Erzsike
~~~~~~~~~~

Kedves Erzsike!
Részben azért is létezünk, hogy ilyen és hasonló esetekben segítsünk egymáson. Való és igaz, hogy jókat lehet szórakozni csütörtökönként a nyugdíjasok otthonában. Máris küldök Önnek egy telefonszámot.

Minden jót kíván
Kónya-Kovács Otília


2009.04.01.
Kedves Ottika!
Örülök, hogy Muzslyának ilyen szép, színes honlapja van. Jól esik a távolból olyan ismerõs arcokkal is találkozni, akikkel az otthoni rövid látogatások alkalmával különben nem találkozhatok.
További jó munkát kívánok mindenkinek, különösen Neked, kedves volt szomszédasszonyom.
Mezei (Lázár) Márta


2009.03.11.
Szeretném kérni Önöktõl Juhász Béla nagybecskereki képviselõ e-mail címét. A képviselõ úr kezdeményezésére a Budapesti Képzõművészeti Egyetem könyvtárától kerestek meg, hátha tudok Radnai Béla, Kiss Ernõ aradi vértanú szobrával kapcsolatos dokumentációról. Ez ügyben szeretnék vele kapcsolatba lépni, kérem, adják meg neki e-mail címemet, vagy küldjék el nekem az övét!
Köszönettel és üdvözlettel: Fülöp Jenõné, Radnai Ágnes


Kedves Otília !!!
Elõször is üdvözöllek és minden jót kívánok az új esztendõben az egész
családnak. Elnézést kérek a tegezésért? Szerintem így könnyebben „talpra esnek” a
gondolataim és mondataim. Rendkívül nagy örömmel vettem tudomásul Annuskától, hogy a szülõfalumnak
honlapja van. Szívbõl gratulálok. Ezáltal meg van a lehetõség, hogy az
egész Muzslyának, a rokonságnak, a szomszédoknak, barátoknak és a régi LEHEL játékosainak, stb., mindenben sok szerencsét és boldog újévet kívánjak. Dezsõnek és Zsuzsikának javulást kívánunk.
Tisztelettel
a Martin család Weingartenbõl. 2009.01.26.

Tisztelt Látogatóink !
Amikor belefogtunk Muzslya hivatalos honlapjának szerkesztésébe, akkor nem is gondoltunk a bizonyos „kalózkodásokra”. Ez alatt olyasmire gondolok, amikor valaki csakúgy - se szó, se beszéd - átveszi az ember szövegét, mert nyilván életében nem hallott a szerzõi jogokról… A becsületességrõl most ne is essék szó! Alaptalan.
Ilyenkor, ilyen „kalózkodás” láttán, tapasztalva azokat döbben rá az ember, hogy az elmúlt sötét idõszak az ilyen fiatalokra, mint a www.muzslya.co.cc honlap szerkesztõjére (?), név szerint Magyar Csabára, milyen hatással volt… Csak néhányat említenék: tehát jómagam (legalább ki merem mondani, és le merem írni a teljes nevemet, mert nem szégyellem, lásd az írás végén!) dolgozhatok, gürcölhetek a végtelenségig, ám egy fiatalember gondolván egyet, csakúgy átveszi a hivatalos honlapról a szövegem egy részét… Magyarán: megtanulta, hogy legjobb, legkönnyebb munka nélkül, ÉKESKEDNI MÁSOK TOLLÁVAL.
Nem elõször szembesültem ilyesmivel, mondhatni „visszatérõ” motívumként szerepel az életemben az ehhez hasonlók. Az sem mellékes, hogy a fiatalember még jóformán be sem indította a honlapját, de már feltűzte az Adományozás Muzslyának című gombot… Ilyen könnyen gazdagodnának meg a mai fiatalok… Fõleg más szövegével, más munkájának gyümölcsével! Mert most meg a HIREK (!) alatt, az Adományozás Muzslyának fölötti gombocskára rákattintva, a szerkesztésemben szereplõ honlapra juthat el a látogató… Így máris vannak hírek a …co.cc-s honlapon. Remek megoldás!
Egyébként magyarázatként: hivatalos akkor lesz egy – ebben az esetben – honlap, ha azt hivatalosan elfogadják a helyi illetékesek. A www.muzslya.org.rs honlapunk esetében ez meg is történt, sõt támogatásban is részesülünk. Errõl csütörtökön hallhatnak egy beszélgetést Smit Ferenc úrral, a helyi tanácselnökkel.
Kedves Látogatóink, figyelmükbe ajánlok egyébként egy másik honlapot is, amely által „tanítjuk” a muzslyai honlapkalózunkat, aki aljas cselekedetekre vetemedik, azonban két épkézláb mondatot alig tud összehozni… A „Muzslyáról” helyes beírására is a www.muzslya1.co.cc honlap által tanította õt meg egy 10 éves kislány. Holtáig tanul az ember! Mennyire igaz!
Kedves muzslyaiak, Muzslyáról elszármazottak, kedves Mindenki, aki ellátogat Muzslya hivatalos honlapjára (www.muzslya.org.rs)! Gondolom, Önöket nem verheti át akármilyen kis honlapkalóz… Remélem, méltányolni tudják azt a helyet a Világhálón, amelyet szeretettel készítenek Önöknek! Mert mi szeretettel tegyük dolgunkat, dolgozunk, hogy Önökhöz eljussanak az itteni információk. Azt is merem remélni, hogy azokat a híreket, fényképeket, hangfelvételeket, amelyek Muzslyán, a környékünkön készültek, Önök olyan szeretettel „böngészik” majd a jövõben is, mint ahogyan eddig tették. Nagyon örülnénk, ha néha véleményt formálnának a munkánk további sikere érdekében. Elõre is köszönjük. Várjuk észrevételeiket, akár a fentiekkel kapcsolatosan is.
Még valami: remélem Önök nem adományoznak a SEMMIÉRT… És figyeljenek oda, hogy kihez jut el esetleg az Önök adománya, ami úgy szól, hogy „Adományozás Muzslyának”. Ebbõl legkevesebbet kap Muzslya. Magánzseb telik vele!!!
Kónya-Kovács Otília
 

2008.12.02.
Kedves Nagybecskerekiek!
A segítségeteket szeretném kérni. Családomban szájhagyomány útján terjed, hogy Szkárosi Lázár Vilmos leszármazottai vagyunk. Sajnos, ezzel kapcsolatosan a legrégebbi információm csak annyi – azontúl, hogy tudomásomra jutott, Lázár Vilmosnak három gyermeke született -, hogy nagyapám, Lázár Albert Magyarzsákodon született, örmény származású. Eddig jutottam el, a többi egyelõre homályba vész és szeretném felgöngyölíteni családfámat, szeretnék bizonyítékokat találni a családunkban terjedõ szájhagyomány igazolására.
Amennyiben valaki tud nekem ebben segíteni, hogy hogy hívták, hol születtek és mikor, Lázár Vilmos gyermekei, kérem, ossza meg velem az információkat, nagyon örülnék neki! Minden más ezzel kapcsolatos információnak is nagyon örülnék!
Üdvözlöm kedves közösségüket és gratulálok a honlap létrejöttéhez!
Tisztelettel,
Lázár Veronika2008.11.27.

Sokszor üdvözlök minden muzslait többek között a weboldal gyártójának sok sikert. Csak egy kérelmem lenne, ha több képet tudtok feltenni Muzsláról, amit nagyon régóta keresek az Internet által. Van erre Hamilton város térségében sok muzslai, úgy idõsebbek, mint fiatalabbak, mint magam is. És így jut alkalom kicsit visszatérni, ha másképp nem, hát emlékekben. Távol vagyunk, az igaz, de gondolatban sűrűn odahaza járunk.
Bakai Péter, Canada, Hamilton


2008.11.09.
Gratulálok a honlap elkészítéséhez!!!
Örömmel látom, hogy végre kiépült egy köldökzsinór (még ha csak virtuális formában is), amelyen keresztül, édes "anya-falunkból" származó aktuális információkat, "hírtáplálékot" kaphatunk, mi, kik a távolság miatt, már nem vehetünk aktívan részt a muzslyai minden napokban, de szomjazunk az otthoni hírekre.
Remélem, az esetleg távolabbra szakadt muzslyaiak is felfedezik az oldalt és ugyanolyan örömet szerez a felfedezés nekik is, mint nekem.
Még egyszer gratulálok, csak így tovább!
üdvözlettel:
Fülöp Hajni
Magyarország, Biatorbágy


2008.11.13.

Kedves Szerkesztõk, kedves muzslyaiak és lukácsiak!
E honlap is bizonyítja talpraesettségeteket, amelyekre generációk óta büszkék lehettek.
Engem, mint Muzslyáról elszármazottat örömmel tölt el, hogy ilyen közösségbõl származok, és igyekszem tovább vinni a jó híreteket, a nemes hagyományt, és az értékeket, amelyeket munkától érdes kezeitekkel lelkembe palántáltatok.
Csókol benneteket Balanyi Zsolt
Döbrököz, Magyarország
   


Főoldal